BCI for BREW

A minőségi sörélesztő készítője

 

 

Click Here

 

A sörélesztő a sörkészítés egyik legfontosabb alapanyaga.

Az élesztő a sörgyártásban meghatározó és elengedhetetlen szereplő: tevékenysége nagyobb mértékben felelős a sör ízének kialakításáért, mint bármely egyéb alapanyag. A sörélesztő a sörlében található szénhidrátokból (cukrokból) alkoholt és szén-dioxidot állít elő miközben számos, a sör ízét, aromáját adó vegyület is képződik. Az alkohol melengető, a szén-dioxid kissé csípős ízhatást kölcsönöznek a sörnek, míg az észterek, kozmaolajok, aldehidek és szerves savak az ital jellegzetes karakterét alakítják ki.

A BCI által kínált Saccharomyces pastorianus WS 34/70-es sörélesztő törzs a bajorországi Weihenstephanból származik, ahol 1040-ben alapítottak apátsági sörfőzdét. A világ egyik legrégebben működő sörüzeme mellett a Müncheni Műszaki Egyetem Sör- és Italipari Tanszéke is itt található, ami sörrel kapcsolatos kutatás és oktatás világhírű fellegvára. A Weihenstephan Élesztőbank pedig Németország és a világ sörüzemeit 1940 óta látja el sörélesztővel.

A WS34/70-es sörélesztő rendkívüli népszerűségnek örvend világszerte, számos alsóerjesztésű (lager) sörtípus erjesztéséhez kiváló választás. Jó diacetilredukáló, az észtereket és kozmaolajokat visszafogottan termeli, ami jól iható lager sört eredményez.

Jó erjesztőképességgel rendelkezik. A maximális ajánlott eredeti extrakttartalom 16,5 Plato-fok. A sörlevet 78-81%-ig képes leerjeszteni. Flokkuláló élesztő, és a főerjesztés végén gyorsan kiülepszik. Ajánlott erjesztési hőmérséklet: 11-12°C, de ennél kissé magasabb hőmérsékleten is használható (18°C-ig). Adagolás: 2 kg/ 1200 liter; 4kg /2000 liter.

 

 

 

Másokkal is ossza meg az oldalt!